Україна і світ

Молода картопля в сметані з кропом: рецепт приготування

Ранньою весною ми вже можемо поласувати ставами зі свіжих овочів, а трохи згодом і молодою картоплею.

Смачна, ніжна та ароматна, вона стає основою для безлічі чудових страв. Однією з найпопулярніших і простих у приготуванні страв є рецепт молодої картоплі в сметані.

А все тому, що молода картопля в сметані – це апетитна страва, яка не лише насичує організм корисними речовинами, але й тішить нас чудовим смаком.

Нижче простий рецепт, який додасть різноманіття вашому меню та подарує неймовірний смак та аромат.

Молода картопля в сметані з кропом

Готується ця страва близько 20 хвилин. Буде смачно!

Інгредієнти:

  • картопля молода – 1 кг
  • сметана – 200 г
    кріп нарізаний (тільки листочки, без гілочок) – 2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • часник – 2 зубки
  • лавровий лист – 1 шт.
  • борошно – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 70 г

Як готувати молоду картоплю у сметані з кропом:

  1. Картоплю гарно промиваємо холодною водою. Маленьку та дуже молоду картоплю можна не чистити. Якщо вирішите зробити це, як швидко і просто почистити молоду картоплю читайте тут.
  2. Викладаємо картоплю у каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль до смаку, нарізані зубки часнику та лавровий лист. Варимо, після закипання води, близько 15 хвилин.
  3. У сковороді доводимо до кипіння сметану. Поступово, помішуючи, всипаємо борошно. Отриманий сметанний соус солимо і перчимо. Готуємо близько хвилини.
  4. Воду з вареної картоплі зливаємо. Лавровий лист видаляємо.
  5. Заправляємо картоплю вершковим маслом та кропом. Каструлю накриваємо кришкою і злегка струшуємо.
  6. До картоплі додаємо сметану та перемішуємо.

Молода картопля в сметані з кропом готова. Подаємо з овочевим салатом або з хрусткими малосольними огірочками.

Поради та варіації приготування молодої картоплі:

  • Додайте до сметани трошки гірчиці. Це надасть картоплі особливого аромату.
  • Посипте готову страву смаженим беконом або тертим сиром. Найкраще смакує молода картопля з моцарелою або сулугуні.
  • Замість сметани можна також використовувати грецький йогурт без добавок. Страва вийде менш калорійною, а на смаку це не позначиться.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 18:20:28