Україна і світ

У Монголії пояснили, чому не заарештували Путіна за ордером МКС

Фото: Getty Images

У Монголії пояснили, чому не можуть заарештувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду, який перебуває у країні з візитом.

Речник монгольського уряду у заяві для видання Politico причиною відмови арешту Путіна назвав залежність країни від імпорту російських енергопродуктів.

Чому Монголія не арештувала Путіна

У його заяві йдеться, що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість надіти кайданки на Путіна за ордером МКС за воєнні злочини в Україні.

Зараз дивляться

— Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії від наших найближчих сусідів, – сказав він.

Речник додав, що російські поставки “мають вирішальне значення” для існування країни та народу.

Він також сказав, що Монголія завжди дотримувалася політики нейтралітету в усіх своїх дипломатичних відносинах.

Нагадаємо, Монголія ратифікувала Римський статут та є членом МКС, який у березні минулого року видав міжнародний ордер на арешт Путіна за воєнні злочини, пов’язані з депортацією і переміщенням дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії.

Будь-який член МКС, який ратифікував Римський статут, зобов’язаний діяти на підставі ордерів суду, але Монголія цього не зробила.

Як пише видання, через свою бездіяльність у питанні арешту Путіна Улан-Батор, ймовірно, зіткнеться з судовим процесом.

Візит Путіна до Монголії

2 вересня російський диктатор Володимир Путін прибув із візитом до Монголії, яка відмовилася арештовувати Путіна. МЗС України засудило за таку бездіяльність уряд Монголії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб’єктність. Він також додав, що Путін цим принизив Монголію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 17:06:02