Україна і світ

У багатьох какао-продуктах перевищений рівень токсичних важких металів – дослідження

Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів.

Як проходило дослідження

Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.

Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.

Зараз дивляться

Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.

Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.

Чи варто відмовлятися від шоколаду

Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.

Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.

Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.

Кадмій містить у морських водоростях.

Джерело: EurekAlert

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 12:27:04