Україна і світ

Трамп не зміг чітко сформулювати відповідь на питання, чи вбив Путін Навального

45-й президент США і кандидат на прийдешніх президентських виборах у Сполучених Штатах Дональд Трамп заявив, що російський диктатор Володимир Путін “можливо” причетний до смерті опозиціонера Олексія Навального, який помер у в’язниці минулого місяця.

Про це республіканець Трамп заявив в інтерв’ю телеканалу Fox News, відповідаючи на запитання, чи несе Путін відповідальність за смерть Навального.

Трамп про вбивство Навального Путіним: Можливо, ймовірно, може бути

– Я не знаю, але можливо, я маю на увазі, імовірно, я міг би сказати “може бути”, я не знаю, – невиразно відповів кандидат у президенти США від республіканців.

Дональд Трамп додав, що Олексій Навальний “молода людина”, тож, за статистикою, “він житиме ще довго… Значить, сталося щось незвичайне”.

Зараз дивляться

Трамп не хоче прямо критикувати Путіна

Один із лідерів російської опозиції Навальний помер 16 лютого у виправній колонії на півночі Росії. Незабаром після його смерті Євросоюз і США безпосередньо звинуватили владу РФ у смерті Навального, ухваливши рішення про введення нових санкцій проти Кремля.

Однак Трамп, який домінує на республіканських президентських праймеріз і наразі випереджає чинного демократа Джо Байдена в передвиборчих опитуваннях у кількох ключових штатах, дотепер дотримувався м’якої лінії щодо Путіна, який уже понад два роки веде повномасштабне вторгнення в Україну.

Трамп також неодноразово обіцяв припинити допомогу Україні та змусити Київ сісти за стіл переговорів із Росією – позиція, яка підігріває занепокоєння західних союзників, які побоюються другого терміну Трампа.

Під час інтерв’ю Fox News Трамп висловив сподівання, що йому не доведеться обирати між тим, щоб Путін “проковтнув” Україну, і тим, щоб направити зброю в Україну.

– Сподіваюся, до цього не дійде, – сказав він, знову заявивши, що за його президентства війни “ніколи б не сталося”.

Трамп може припинити допомогу США Україні

Раніше цього місяця республіканець Трамп мав зустріч із главою уряду Угорщини Віктором Орбаном. За підсумками переговорів угорський прем’єр заявив, що Трамп має “досить чіткі плани” щодо завершення російсько-української війни і, за словами Орбана, Трамп не планує надавати Україні фінансову підтримку.

Крім того, Віктор Орбан додав, що якщо США не допомагатимуть Україні у війні, то ресурсів Європи не вистачить. Таким чином, на переконання Орбана, війна з Росією буде припинена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-18 19:19:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин