Україна і світ

У ВМС ЗСУ розповіли про величезні проблеми росіян із виробництвом нових кораблів

Флот рф має проблеми з виробництвом нових кораблів і відповідно поповненням втрат у Чорному морі.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, російські кораблі, які ідуть на Азово-Чорноморський регіон, виробляються в Татарстані.

«І з цим виникає багато клопоту. Два таких кораблі з останньої партії у п’ять одиниць повернулися в Ростов-на-Дону. Один з них вже знищений, один досі не пройшов випробування. І ще один недобудований», — сказав Дмитро Плетенчук.

Тому остання серія фактично не присутня в Азово-Чорноморському регіону окрім однієї одиниць — малого ракетного катера «аскольд».

Дмитро Плетенчук наголосив, що всі російські надводні кораблі стикаються з однією і тією ж проблемою — вихід у Чорне море для них є дуже небезпечним.

Він також нагадав, що росіяни будували фрегати як носії крилатих ракет. Але газотурбінним устаткуванням їх забезпечував миколаївський завод «Зоря», який припинив постачання обладнання у 2014 році.

«росіяни змушені були продати недобудовані кораблі Індії та перейти до менших кораблі МРК типу «каракурт» або «серпухов», який чомусь загорівся у Балтійську. Це була вимушена міра», — додав речник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, 27 квітня росіяни втретє застосували крилаті ракети з підводних ракетоносіїв протягом більше ніж пів року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-28 09:23:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин