Україна і світ

Subaru Crosstrek – тест-драйв кросовера (фото)

На тест-драйв Фактів ICTV потрапив кросовер Subaru Crosstrek, який у попередніх поколіннях був більше відомий на нашому ринку, як Subaru XV або Subaru Impreza XV.

Нумо дізнаватися, що собою являє, як їде та скільки коштує Subaru Crosstrek в Україні.

Дизайн Subaru Crosstrek

Зовнішній вигляд Subaru Crosstrek прозоро натякає на повнопривідні амбіції кросовера та його пригодницький характер.

Зараз дивляться

Дивлячись на нього, якось мимоволі хочеться вирушити на активний відпочинок, з кемпінгом, річкою і, найголовніше, з бездоріжжям.

Позашляховий обвіс із нефарбованого пластику, рейлінги на даху, агресивний малюнок оптики – все це натякає на жагу до пригод.

Subaru Crosstrek – це ніби Subaru Impreza, яку підготували та екіпірували під бездоріжжя.

Салон Subaru Crosstrek

Салон досить компактний, без надлишків вільного простору, проте й особливих скарг на брак місця у пасажирів не виникало.

У салоні Subaru Crosstrek одразу впадає у вічі 11,6-дюймовий дисплей мультимедійної системи, на який вивели керування практично всіма системами автомобіля.

Водночас деякі елементи кліматичної установки та медіа все ж залишили кнопковими, це зручніше та безпечніше, як на мене.

Система підтримує бездротову зарядку, Android Auto та Apple CarPlay. Також є система кругового огляду, що знадобиться як на парковці, так і на бездоріжжі.

Дещо контрастує із сучасною мультимедійкою аналогова панель приладів, доволі прості пластики та відверто давні рішення на кшталт кнопок підігріву сидінь.

Загалом салон балансує на межі з сучасними рішеннями й утилітарною простотою, що характерно для японських автовиробників.

Позаду місця достатньо, десь на межі хетчбека та кросовера, проте двом малюкам у дитячих кріслах простору не бракувало.

Багажник теж доволі компактний, його об’єм становить 315 л.

Як їде Subaru Crosstrek

У Subaru Crosstrek встановлено опозитний, бензиновий, атмосферний двигун об’ємом 2,0 л із потужністю 156 к. с. та 196 Нм крутного моменту. Мотор працює в парі з варіатором CVT Lineatronic.

Якщо говорити про характер і динаміку Subaru Crosstrek на асфальтованій дорозі, то нічого особливого на думку не спадає, проте за відчуттями – всього достатньо. Без шквалу емоцій і спортивних прискорень, та із надійним запасом потужності та впевнено.

Ну й родзинка – симетричний повний привід із системою X-Mode та кліренс 220 мм. Звісно, що Subaru Crosstrek на бездоріжжі, як риба у воді. В тестовому авто була встановлена дворежимна система повного приводу X-Mode з додатковими режимами глибокий сніг/бруд. М’яко кажучи, потенціал доволі компактного кросовера на бездоріжжі обіцяє багато.

Окрім повного приводу Subaru Crosstrek може похизуватися й допрацьованими системами безпеки з комплексу EyeSight, який окрім стандартних функцій, як-от адаптивний круїз-контроль, тепер отримав можливість контраварійного об’їзду перешкод, виявлення пішоходів, велосипедистів і керування в межах смуги руху.

Словом – не бездоріжжям єдиним.

А бонусом отримаємо достатньо збалансовану та комфортну підвіску. До неї претензій жодних.

Скільки коштує Subaru Crosstrek

На нашому ринку з Subaru Crosstrek доступний лише в одному компонування двигуна та КПП – 2,0 л (156 к. с./196 Нм) і СVT Lineartronic.

З комплектаціями все теж доволі просто – Active та Premium.

Базова версія Active коштує 1 307 100 грн, а максимальна версія Premium обійдеться 1 497 800 грн.

Підсумки

Subaru Crosstrek – цікавий кросовер із пригодницьким характером, позашляховими амбіціями, який здатен подарувати емоції. Комусь – драйв на бездоріжжі, комусь – упевненість на засніжених дорогах, а комусь згодиться як повсякденне авто. Вирішувати, як завжди, вам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 13:37:07