Україна і світ

США розширили санкції кораблів і компаній з Індії, які допомагали Росії постачати скраплений газ

США запровадили санкції щодо ще двох суден і двох пов’язаних із ними судноплавних компаній у рамках своєї останньої спроби заблокувати експорт російського скрапленого природного газу з Арктики.

Про це йдеться у заяві Мінфіну США, а також деталі наводить Bloomberg.

США розширили санкції проти поставок скрапленого газу РФ

Так, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США в четвер додало судна Mulan і New Energy до свого списку санкцій, слідом за сімома суднами, які вперше потрапили під санкції наприкінці серпня.

Зараз дивляться

Також у четвер під санкції потрапили індійські компанії Gotik Shipping Co. і Plio Energy Cargo Shipping Opc.

Санкції пов’язані з російським заводом Арктик СПГ 2, який раніше був підданий обмеженням з боку США.

Останні запроваджені санкції стали ще одним ударом по Росії, яка протягом кількох місяців розробляла, як вважається, тіньовий флот танкерів для перевезення природного газу, аналогічно до того, як це робили для транспортування сирої нафти та продуктів, зазначає Bloomberg.

Тіньовий флот РФ має непрозору форму власності, невідомих страховиків і використовує такі методи, як приховування свого місцезнаходження шляхом відключення або маніпулювання системами автоматичної ідентифікації.

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що американський уряд продовжить оперативно реагувати на спроби реалізувати проєкт «Арктик СПГ 2», який перебуває під санкціями, або іншим чином розширити енергетичні можливості Росії.

– Працюючи разом з нашими партнерами по G7 та іншими союзниками, ми залишимося непохитними у протидії експлуатації Росією своїх енергетичних ресурсів у політичних цілях, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, наприкінці серпня видання Reuters повідомляло про те, що танкер New Energy під прапором Палау, який належить ОАЕ і керований Індією, використовували для перевантаження скрапленого російського газу з іншого підсанкційного судна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 00:25:53