Україна і світ

США і Британія запровадили санкції проти Ірану

Сполучені Штати Америки та Велика Британія вирішили запровадити нові санкції проти Ірану після того, як країна здійснила масштабну ракетну та безпілотну атаку на Ізраїль.

Санкції проти Ірану за виготовлення БпЛА

За інформацією Міністерства фінансів США, санкції спрямовані проти 16 людей і двох організацій в Ірані, які виробляли двигуни для безпілотників.

Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) оголосило про обмеження проти п’яти компаній, які виробляють сталь.

Зараз дивляться

Під санкції потрапили три дочірні компанії іранського автовиробника Bahman Group, якого звинувачують в матеріальній підтримці іранських військових та інших груп, які перебувають під обмеженнями.

Водночас Велика Британія запровадила санкції проти низки іранських військових організацій, фізичних та юридичних осіб, залучених до виробництва безпілотників і балістичних ракет Ірану.

За словами президента США Джо Байдена, він наказав американському Міністерству фінансів продовжувати запроваджувати санкції, які ще більше погіршують військову промисловість Ірану.

– Нехай буде зрозуміло всім тим, хто сприяє або підтримує атаки Ірану, що ми без вагань вживемо необхідних заходів, щоб притягнути до відповідальності, – стверджує Джо Байден.

Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі США також запровадило нові заходи контролю, щоб обмежити доступ Ірану до основної мікроелектроніки комерційного рівня.

Джерело: Deutsche Welle
Shahed, Ізраїль, Іран, атака дронами, Безпілотники, Війна в Ізраїлі, Війна в Україні, Джо Байден, ракетний удар, санкції, США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 18:04:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин