Україна і світ

США, Британія та країни ЄС підпишуть конвенцію про штучний інтелект


США, Велика Британія та країни-члени Європейського Союзу підпишуть першу юридично обов’язкову міжнародну угоду щодо штучного інтелекту. Про це повідомила правозахисна організація Ради Європи, пише Reuters.

Що відомо про конвенцію про штучний інтелект

Конвенція зосереджена на усуненні ризиків, які можуть виникати у зв’язку з використанням ШІ, а також на підтримку інновацій у цій сфері. Її прийняли ще у травні після тривалих обговорень за участю 57 країн.

– Ця Конвенція є важливим кроком на шляху до того, щоб нові технології можна було використовувати без шкоди для наших найдавніших цінностей, таких як права людини і верховенство права, – заявила міністерка юстиції Великої Британії Шабана Махмуд.

Документ здебільшого зосереджений на захисті прав людини, на яку впливають системи штучного інтелекту. Підписанти угоди матимуть право впроваджувати законодавчі та адміністративні заходи для виконання положень конвенції.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Конвенція відрізняється від Закону ЄС про ШІ, який набув чинності минулого місяця. Закон ЄС передбачає комплексне регулювання розробки, розгортання та використання систем штучного інтелекту на внутрішньому ринку ЄС.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 16:23:19