Україна і світ

Сигнал для Пригожина: в ISW пояснили причини призначення Герасимова командувачем окупаційних військ

Призначення Валерія Герасимова на посаду командувача об’єднаного угрупування військ РФ в Україні свідчить про плани російського диктатора Володимира Путіна відновити наступальні операції у 2023 році, а також має частково політичне рішення.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що призначення Герасимова, ймовірно, має дві цілі: спроба покращити управління російськими операціями для вирішальних бойових дій у 2023 році, а також політичне прагнення посилити Міноборони РФ на тлі зростаючих викликів з боку військових блогерів та силовиків, найбільше представлених власником ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним.

– Пригожин з кінця 2022 все частіше критикує ведення війни МО Росії. Ігор Гіркін, колишній командувач російськими бойовиками на Донбасі і відомий блогер, дав зрозуміти, що підтримає усунення президента Росії Володимира Путіна з посади, у своїй прямій критиці Путіна 10 січня, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Суровікін був улюбленцем публіки Пригожина і суперником міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

У ISW вважають, що підвищення Герасимова частково може бути політичним кроком, спрямованим на ослаблення впливу силовиків, що виступають проти МО, і сигналом для Пригожина та інших людей зменшити свою критику Міноборони РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас, фахівці додають, що новий командувач навряд чи зможе швидко “оживити” та покращити результати армії РФ в Україні для досягнення максималістських цілей Путіна, а рішення про його призначення може ще більше розділити російський інформаційний простір.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-12 12:03:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин