Україна і світ

Штат Північна Кароліна визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом

Штат США Північна Кароліна визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Про це заявила посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

– На завершення місяця пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні маємо новину з Північної Кароліни. З нагоди 90-их роковин трагедії Губернатор штату Рой Купер підписав відповідну прокламацію та проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор, – повідомила Маркарова.

Вона подякувала штату Північна Кароліна та особисто Рою Куперу за те, що починаючи з 2018 року, він щорічно підтверджує свою послідовну позицію у питанні визнання Голодомору геноцидом.

Зараз дивляться

Голодомор в Україні

Нагадаємо, щорічно пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років українці традиційно вшановують в останню суботу листопада. Цьогоріч це було 25 листопада. У 2023 році це була вже 90-та річниця радянського геноциду над українським народом.

Голодомор 1932-1933 років вважається однією з найтрагічніших подій в історії України. Штучний голод, спровокований радянською владою щодо українського народу, призвів до жертв мільйонів осіб. За даними істориків, внаслідок Голодомору загинуло близько 7 млн осіб.

На сьогодні понад 30 штатів у США визнали Голодомор геноцидом українців. До такого рішення приєдналась і низка європейських парламентів, які ухвалили це визнання на національному рівні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 00:47:19