Україна і світ

Що відбувається в Бєлгородській та Курській областях сьогодні

14 березня в Росії триває вже третя доба, як легіон Свобода Росії, Сибірський батальйон та РДК проводять спецоперацію на території Курської та Бєлгородської областей.

Представники добровольчих батальйонів ще вчора вдень у спільній заяві попередили, що “змушені відкрити вогонь по військових позиціях у Бєлгороді та Курську.

Тому, щоб уникнути жертв серед цивільних, закликали всіх негайно покинути міста.

Зараз дивляться

Спецоперація добровольчих батальйонів у Росії: події 14 березня

14 березня добровольчі батальйони вже тричі оприлюднювали заклики до евакуації.

До слова, сьогодні легіон Свобода Росії, Сибірський батальйон та РДК наголосили на необхідності покинути міста вже й жителів Брянської області.

Зокрема, в останньому зверненні добровольчі батальйони почали вимагати від губернаторів Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова та Курської області Романа Старовойта “припинити виконувати злочинні накази кремлівського режиму та не перешкоджати евакуації із зони бойових дій тим мирним громадянам, які вже самі вирішили залишити свої будинки, щоб рятувати життя своїх сімей”.

Тим часом у прикордонних з Україною областях без перестанку ревуть сирени, лунають вибухи, а канали губернаторів рясніють повідомленнями про наслідки.

Цілі добровольчих батальйонів

Нагадаємо, як розповідав в ексклюзивному коментарі Фактам ICTV представник легіону Свобода Росії Олексій Барановський, добровольчі батальйони вірять, що звільнити Росію по шматках – цілком реально.

Легіон Свобода Росії, Сибірський батальйон та РДК мають намір встановити тимчасову владу після виходу на кордони Курської та Бєлгородської областей.

Водночас добровольчі формування обіцяють обов’язково рушити на Москву, щойно побачать, що час завдати рішучого удару настав.

Під час “походу на центр путінської системи” представники добровольчих батальйонів обіцяють врахувати засвоєні уроки після невдалого заколоту Пригожина (уже покійного власника приватної військової компанії Вагнера Євгена Пригожина, – Ред.).

Добровольчі формування переконують, що йтимуть до кінця, а головні події ще попереду.

Бєлгород: що відбувається 14 березня

Telegram-канал губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова не затихає з третьої години ночі за київським часом.

Перші вибухи 14 березня прогриміли в Прохорівці. Там, переконує очільник області, після детонації двох безпілотників буцімто пошкоджено приватні будинки.

Близько п’ятої ранку “естафету підхопив” Бєлгород. Після атаки БпЛА нібито зайнялась суха трава та вибило вікна в приватному будинку.

Ще за дві години на підльоті до Бєлгорода та району протиповітряна оборона буцімто знищила вісім повітряних цілей.

Тоді ж стало відомо про те, що під час прильоту в автівці загинув водій.

У РДК заявили, що йдеться про 26-річного російського військового з частини №31135 Дмитра Голишкіна.

Після цього вибухи почали гриміти в Грайвороні; Щетинівці, Розумному, Нижньому Ольшанці, Белівському Бєлгородського району; Покровці Івнянського району.

Курськ: що відбувається 14 березня

У Курську та області 14 березня не так гучно, як у сусідній Бєлгородській, хоч протиповітряна оборона почала працювати ще о пів на третю ночі за київським часом.

Уранці губернатор Роман Старовойт поскаржився на обстріл селища Тьоткіне Глушківського району та села Приміська Слобідка Рильського району.

За словами очільника області, добровольчі батальйони, які він називає ДРГ, не полишають спроб увійти в район Тьоткіного, але бійці Прикордонної служби ФСБ Росії та ЗС РФ буцімто їм завадили це зробити.

Натомість у легіоні Свобода Росії стверджують, що їхні артилеристи філігранно знищили відразу два склади з боєкомплектом у Тьоткіному.

Брянськ: що відбувається 14 березня

У Брянську та області 14 березня відносно тихо.

Вибухи лише вдень прогриміли в селі Хінель Сєвського району.

Щоправда, після цього там частково було порушено енергопостачання.

Ситуація в Курську та Бєлгороді 14 березня: реакція Міноборони РФ

У Міноборони РФ рахують цілі, які нібито вдалось ліквідувати протиповітряній обороні.

Так, над Бєлгородом та областю нібито знищили з початку доби 14 березня 12 безпілотників та вісім реактивних снарядів.

Над Курськом, переконують у російському оборонному відомстві, приземлили три дрони.

До слова, ще один БпЛА російська ППО буцімто знищила над Орловською областю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-14 15:06:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин