Україна і світ

Росіяни риють окопи в Курській області, бо бояться просування українців – ISW

Фото: Pixabay

Росіяни в Курській області нещодавно вирили низку польових траншей і протитранспортних ровів уздовж шосе E38 Льгов-Рильськ-Глухів. Це свідчить про те, що українські операції в Курській області мають відчутний вплив на логістику і безпеку Росії.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Оборонні траншеї в Курській області

Низка супутникових знімків від Maxar за 13 серпня і за період з 6 по 11 серпня показують появу польових укріплень біля шосе 38K-024 трохи південніше Льгова. Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 км на північ від найдальшої заявленої точки просування українських військ у Курській області.

Зараз дивляться

Це свідчить про те, що російські сили занепокоєні можливим швидким просуванням українських механізованих військ на північ у межах Курської області, зазначають в ISW. Росіяни особливо турбуються за великі автомагістралі, які українські сили можуть використовувати для просування і маневрів.

Також операції України в Курській області впливають на російську залізничну логістику. Так, 13 серпня стало відомо, що компанія Російські залізниці проінформувала Білоруські залізниці (БЖД) про припинення курсування поїздів з усіх станцій БЖД на станції Орловсько-Курського відділення у зв’язку з масштабним оперативним перекиданням військ у напрямку Курської області та рухом вантажних поїздів для військових цілей.

Надзвичайний стан у Бєлгородській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков 14 серпня оголосив про введення надзвичайного стану в області. Це забезпечить російську логістику в прикордонних районах Бєлгородської області, а також допоможе обороні в Курській області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 08:30:14