Україна і світ

Росія готує чергову хвилю дезінформації щодо обміну полоненими: що відомо

Росія готує до запуску на своїх пропагандистських канал чергової хвилі дезінформації щодо причин призупинення обмінів військовополонених.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження військовополонених.

Зазначається, що метою російських спецслужб є: дестабілізація ситуації всередині українського суспільства та посів недовіри до державних органів, які організовують обміни полоненими.

Зараз дивляться

— З літа цього року, попри всі зусилля України з продовження гуманітарної місії повернення військовополонених, уповноважені представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес, – повідомила пресслужба.

Щоб виправдати свою бездіяльність російська сторона готує звинувачення проти України.

Зокрема, Коордштабу готуються закинути завищення вимог щодо формули обміну та намір повернути військовослужбовців усіх без винятку підрозділів, зокрема тих, до яких російська влада плекає особливу пропагандистську лють.

Зазначається, що з українського боку в перемовному процесі нічого не змінилось відтоді, як вдавалося повертати додому до більше 300 воїнів щомісяця. Тоді як намагання РФ виправдатись свідчать про те, що її мало турбує доля великої кількості російських військовополонених.

— Для України важливий кожен військовополонений чи зниклий безвісти, а також узятий в заручники цивільний та некомбатант. Ми не поділяємо нікого за рівнем негативних емоцій з російського боку. Усі наші воїни захищають свою землю, а не прийшли на чужу убивати, грабувати та нищити, – додали у пресслужбі.

Усіх російських військовополонених утримують згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, до них є безперешкодний доступ місій Міжнародного комітету Червоного Хреста, чого досі не забезпечила російська сторона.

Тоді, як в Україні діє Координаційний штаб як єдиний уповноважений орган, Росія досі не спромоглася налагодити ефективну та уніфіковану роботу та комунікацію.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 16:20:16