Україна і світ

РФ через війну в Україні готується до рекордного підвищення податків – ГУР

Через вичерпання ресурсів для ведення бойових дій у Росії активно готуються до рекордного підвищення податків.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Вплив війни проти України на ситуацію у РФ

За даними ГУР, росіянам все важче приховувати втрати через війну проти України, тому у РФ прогнозують, що завдяки так званій податковій реформі зможуть зібрати близько $200 млрд протягом 2025-2031 років.

Зараз дивляться

Згідно з планом Кремля, побори до бюджету за нібито “прогресивною шкалою податку на прибуток фізичних осіб” зростуть для громадян, які заробляють понад $2 200 на місяць.

Ставка податку на прибуток має зрости з 20% до 25%.

Тим часом, щоб відволікти населення від “затягування пасків”, регіональні представники путінського режиму всіляко намагаються зміщувати фокус уваги з дратівливої воєнної тематики на “бурхливе” розв’язання соціально-побутових проблем.

Представники влади заходилися організовувати різноманітні заходи для учасників війни проти України та членів їхніх сімей, влаштовувати зустрічі з громадянами та ініціювати обговорення показових соціальних законопроєктів щодо підтримки волонтерства, підвищення зарплат, захисту ветеранів тощо.

Особливої уваги заслуговує так звана підтримка громадян з інвалідністю, яких стає все більше через війну проти України.

– Зокрема, російська влада прагне розвивати внутрішній туризм серед покалічених під час бойових дій окупантів. Наприклад, на паркувальних майданчиках для таких осіб тепер передбачено щонайменше 15% місць, – зазначають у Головному управлінні розвідки.

Крім того, у РФ розпорядились виділяти учасникам війни проти України ваучери на 15 тис. рублів для купівлі квитків до закладів культури.

Загалом, зазначають у ГУР, активізація “соціальної” діяльності держави-агресора свідчить про спробу каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів у РФ, адже на зміну захопленню й екзальтації від бойових дій на початку повномасштабного вторгнення прийшла втома й невдоволення.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 871-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 14:47:06