Україна і світ

Протести в Грузії – Кобахідзе порівняв з Євромайданом 2014 року

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, коментуючи масштабні акції протесту у своїй країні, порівняв їх із подіями 2014 року на Майдані Незалежності у Києві.

Він негативно відгукнувся про Революцію Гідності й назвав Україну “країною, що обвалилась”.

Слова політика передає видання Sova.

Зараз дивляться

Протести в Грузії – Кобахідзе порівняв із Революцією Гідності

— Я хочу всім сказати, що ніхто в Грузії не дочекається Майдану. Нагадаю, якими були результати Майдану для України. До 2013 року Україна була країною із територіальною цілісністю, а її економіка становила 200 мільярдів доларів. Сьогодні це країна, що обвалилася, – зазначив він.

Кобахідзе додав, що через десять років після подій на головній площі країни, економіка України фактично занепала, а 20% територій окуповані Росією.

— Тому найголовніше, у чому нам слід бути обережними, це незалежність Грузії, бо ніхто інший не може взяти на себе відповідальність за захист інтересів нашої країни. Найкраще це продемонстрував приклад України, – цинічно заявив глава грузинського уряду.

Реакція МЗС України на слова прем’єра Грузії

У Міністерстві закордонних справ подібні слова Кобахідзе, які точнісінько повторюють наративи Москви, викликали гостре обурення та протест.

Українські дипломати засуджують подібну позицію офіційної особи Грузії, вказавши, що вона ґрунтується на перекручуванні фактів.

— Для України неприйнятні та обурливі висловлювання глави уряду Грузії щодо нашої держави, Революції Гідності, героїзму та боротьби українського народу за свободу та незалежність. Не Україна, яка змушена захищатися, а Росія, яка віроломно напала на нашу землю, виключно несе відповідальність за тисячі втрачених життів, руйнування українських міст і сіл, – опублікували свою позицію в МЗС.

Також в українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Кобахідзе у своєму виступі жодного разу не згадав про реальну причину бід в Україні – а саме РФ, яка, у свою чергу, окупувала і 20% грузинських територій.

— Прикро спостерігати послідовну та постійну деградацію політичних заяв прем’єра Грузії, які останнім часом уже важко відрізнити від заяв російського керівництва. РФ має бути покарана за всі злочини, скоєні в Україні, Грузії та інших країнах за останні десятиліття, – резюмували в українському МЗС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 21:24:08