Україна і світ

Понад 200 артистів виступили проти використання ШІ в музиці

Біллі Айліш, Bon Jovi, Кеті Перрі та понад 200 інших відомих зірок закликали світ не використовувати сервіси з ШІ в музичній індустрії. Розвиток таких програм ставить під загрозу творчість артистів.

Понад 200 артистів виступили проти ШІ в музиці: що відомо

Ідеться про відкритий лист, який підписало понад 200 артистів, серед них є і світові зірки. Звернення до світу опублікувала організація Artist Rights Alliance – у листі закликають розробників ШІ та технологічних компаній припинити використання штучного інтелекту для утиску та знецінення прав артистів.

У документі вказується, що сервіси з ШІ можуть змінити творчу індустрію, і навіть всю економіку США. Артисти висловили свою стурбованість дуже величезними темпами розвитку програм, можливості яких поки що важко усвідомлюються повною мірою.

Зараз дивляться

– На жаль, деякі платформи та розробники використовують штучний інтелект для саботажу творчості та підриву репутації артистів, авторів пісень, музикантів і правовласників, – зазначають зірки.

Занепокоєння артистів не здаються передчасними – компанія OpenAI представила інструмент Voice Engine для копіювання людського голосу. Сервісу потрібно всього 15 секунд вихідного файлу, щоб реалістично відтворити голос.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 18:16:03