Україна і світ

Помер актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучив Дарта Вейдера у Зоряних війнах


Помер американський актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучив Дарта Вейдера у Зоряних війнах та Мусафу у мультфільмі Король Лев. Йому було 93 роки.

Джеймс Ерл Джонс помер – що відомо

Смерть актора підтвердив його агент Баррі МакФерсон. Він зазначив, що Джонс помер у своєму будинку в регіоні Гудзонської долини в Нью-Йорку в понеділок, 9 вересня, вранці. Причина смерті зірки наразі невідома.

За час своєї кар’єри Джонс знявся в десятках голлівудських фільмів і серіалів, але світову славу йому принесла озвучка персонажа Дарта Вейдера у серії фільмів Зоряні війни. Також він озвучив Муфасу в мультфільмі Король Лев 1994 року.

Зараз дивляться

На великому екрані актор дебютував у стрічці Стенлі Кубрика Доктор Стрейнджлав, або Як я перестав хвилюватись і полюбив бомбу (1964).

Переломним моментом у кар’єрі Джонса стала роль Джека Джонсона у фільмі Велика біла надія (1970). Історія про першого афроамериканського чемпіона світу з боксу принесла актору номінацію на Оскар.

За свої заслуги Джеймс Ерл Джонс отримав дві премії Еммі, Золотий глобус, Греммі, Національну медаль мистецтв та почесну премію Оскар. Актор також відомий як голос CNN з фразою This is CNN.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джонс був двічі одружений. Від шлюбу з акторкою Сесілією Гарт у нього залишився син Флінн Ерл Джонс.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-10 10:20:00