Україна і світ

Перезавантаження Нової української школи: в Кабміні розповіли, що планується

Фото: УНІАН

Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що уряд працює над перезавантаженням Нової української школи (НУШ).

Про це він заявив на заході FutureTech: нові виміри освіти, організованому Diia.City United.

Федоров про перезавантаження НУШ

За його словами, перезавантаження НУШ – це оновлення підручників, програм, залучення інструментів на базі штучного інтелекту.

Зараз дивляться

– Ми працюємо над перезавантаженням НУШ. Думаємо, як нам розвивати дітей у напрямку STEM (S – science, T – technology, E – engineering, M – mathematics) – природознавчі науки, технології, інженерію, математику. Вивчаємо, як для цього використовувати штучний інтелект, як оновити смисли і контент, підручники, з якими працюють діти, – зазначив Федоров.

Крім того, як сказав очільник Мінфіфри, зміні підлягають навчальні програми, стандарти, підготовка вчителів і сам простір, у якому перебувають учні.

– Для всіх предметів необхідно оновити як фізичні, так і цифрові підручники. Важливим для цього є повернення учнів до офлайн-навчання, – пояснив він, додавши, що Україна вже на кілька років відстала від країн ЄС за рівнем освіти і цю прогалину необхідно закрити.

При цьому саме застосування штучного інтелекту допоможе Україні подолати розрив, який виник через тривалий період навчання школярів у режимі онлайн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перехід на 12-річну систему навчання є частиною масштабної освітньої реформи, яка стартувала у 2016 році та називається Нова українська школа (НУШ).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 14:12:33