Львівський портал

Зеленський у США відвідає завод з виробництва 155-мм артснарядів, – ЗМІ

У неділю, 22 вересня, президент Володимир Зеленський відвідає завод із виробництва 155-мм артилерійських снарядів у місті Скрентон, штат Пенсильванія, який постачає продукцію для потреб української армії. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на AP.

Завод у Скрентоні є одним з небагатьох в США, де виробляють 155-мм артилерійські снаряди. Україна вже отримала від США понад три мільйони 155-мм снарядів.

У певний момент війни Україна використовувала від 6 000 до 8 000 снарядів калібру 155 мм на день. Такі темпи почали виснажувати американські запаси і викликали занепокоєння, що їх буде недостатньо для забезпечення військових потреб США, якщо спалахне інша велика війна, наприклад, потенційний конфлікт навколо Тайваню.

У відповідь на це США інвестували в перезапуск виробничих ліній і зараз виробляють понад 40 000 155-мм снарядів на місяць, з планами вийти на 100 000 снарядів щомісяця.

Також до Зеленського на заводі приєднаються двоє керівників Пентагону – помічник міністра оборони США з питань закупівель, логістики і технологій Даг Буш і головний покупець озброєнь Пентагону Білл Лаплант, а також губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро.

Як повідомляв Львівський портал, ще в серпні 2024 року завод у Скрентоні збільшив виробництво боєприпасів на 50% та планує додаткове розширення потужностей. Цей завод постачає критично важливі 155-мм снаряди для потреб української армії, і наразі готує запуск трьох нових виробничих ліній.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, АрміяInform

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-22 11:13:56