Україна і світ

Охматдит: Рада з відновлення розповіла про план реконструкції лікарні


Відбудова лікарні Охматдит, пошкодженої під час російської атаки 8 липня 2024 року, розпочнеться після проведення експертної оцінки збитків.

Про це повідомили під час брифінгу члени Ради з відновлення медзакладу: Інна Іваненко, виконавча директорка благодійної організації Пацієнти України, В’ячеслав Биков, виконавчий директор благодійного фонду Таблеточки та Олександр Урін, в.о. генерального директора НДСЛ Охматдит.

Перші кроки до реконструкції

Протягом минулого тижня члени Ради з відновлення провели три засідання, на яких зустрілися з представниками благодійного фонду Охматдит – здорове дитинство та узгодили план подальших дій і механізми використання зібраних коштів.

Зараз дивляться

Збитки оцінюватиме НДІпроектреконструкція за фінансової підтримки благодійного фонду Таблеточки, партнер якого вже виділив 5 млн грн на відбудову Охматдиту.

Дефектний акт, складений інститутом, стане основою для визначення кошторису і термінів реконструкції. Після цього на офіційному сайті Прозоро буде оголошено тендер на ремонтні роботи.

Окрім нагальних завдань, члени Ради з відновлення наголосили на важливості розробки стратегії розвитку лікарні. Проєкт має бути представлений керівництвом Охматдиту, розглянутий Радою та врахований у подальших планах відбудови медзакладу.

Нагадаємо, що завдяки пожертвам на відновлення Охматдиту було зібрано близько 1,6 млрд грн, з яких понад 400 млн – на медичне обладнання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: НДСЛ Охматдит

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 13:08:56