Україна і світ

Овочеве асорті на зиму: рецепт смачної консервації

Заготівля овочів на зиму – завжди гарна ідея. Варто будь-яким способом заготувати вітаміни, щоб зима пройшла добре та без хвороб.

Овочі можна консервувати, квасити, заморожувати як по одинці, так і разом. Чому разом? Бо взимку, відкривши баночки, кожен член родини зможе вибрати щось до свого смаку.

Тому сьогодні у нас мариноване овочеве асорті на зиму. Готувати будемо швидко і просто. Головне правило – найкращі овочі (бажано з грядки), гарний настрій і перевірений часом рецепт.

Зараз дивляться

Овочеве асорті на зиму: рецепт

Можна експериментувати з комбінаціями овочів, додаючи моркву, цвітну капусту або броколі.

Інгредієнти для овочевого асорті на банку об’ємом 3 л:

  • огірки – 5-8 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • капуста білокачанна – 200-250 г
  • помідори – 5-6 шт.
  • перець болгарський (бажано різних кольорів) – 4-5 шт.
  • перець чилі – до смаку
  • часник – 1-2 зубки
  • парасолька кропу – 1 шт.
  • гвоздика – 3 шт.
  • цукор – 0,5 склянки
  • сіль – 1,5 ст. л.
  • оцет 9% – 100 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець духмяний та горошком – по 3-4 шт.

Мариноване асорті з овочів покроково:

  1. Банку та кришку для заготівлі простерилізуйте заздалегідь.
  2. На дно банки викладіть зубки часнику, лавровий лист, парасольку кропу, гілочку петрушки, гвоздику і трішки гіркого перцю.
  3. Всі овочі вимийте та злегка обсушіть. Наріжте кабачки великими кружечками, перець – смужками, а капусту – шматками середнього розміру.
  4. Викладіть овочі у банки поверх спецій у такому порядку: огірки – перець – кабачки – помідори – капуста.
  5. У банку з овочами влийте окріп. Накрийте її кришкою. Залиште на 25-30 хвилин.
  6. Воду з банки злийте у каструлю, всипте сіль та цукор і доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
  7. У банку викладіть горошини чорного та духмяного перцю та обережно влийте гарячий маринад.
  8. Банку з овочевим асорті на зиму відразу закатайте, переверніть і залиште на добу. Можна банки накрити ковдрою чи пледом.

Зберігайте банку з маринованим овочевим асорті в прохолодному темному місці для збереження найкращих властивостей.

Окрім маринованого асорті на зиму, зверніть увагу на рецепт огірків в кетчупі чилі. Це дуже смачно!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 15:33:06