Україна і світ

Олександр Балануца і секретар Міноборони Естонії обговорили двосторонню співпрацю і роботу коаліцій на підтримку України

Заступник Міністра оборони України Олександр Балануца

Заступник Міністра оборони України Олександр Балануца провів відеоконференцію з Постійним секретарем Міністерства оборони Естонії Кусті Салмом.

Про це повідомило Міноборони України.

Олександр Балануца подякував пану Салму за особисту роль і залученість у надання допомоги Україні. Окремо відзначив рівень підтримки з боку Естонії, адже внесок цієї країни навіть перевищив оголошені раніше річні плани.

Заступник Міністра оборони України поінформував про нагальні потреби української армії.

Кусті Салм запевнив у продовженні підтримки України з боку Естонії у боротьбі проти широкомасштабної російської збройної агресії.

Сторони під час розмови розглянули посилення роботи в рамках формату Рамштайн на підтримку Сил оборони України, заступник Міністра подякував естонському колезі за активну і ефективну роботу в рамках коаліцій спроможності, зокрема коаліції IT, та за адвокацію інших ініціатив України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще одна тема переговорів — результати саміту НАТО у Вашингтоні. Олександр Балануца заявив про важливість для безпеки і України, і регіону якнайшвидшого отримання Україною запрошення до вступу в Альянс.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-15 13:32:59