Україна і світ

Новим міністром Міндовкілля стала Світлана Гринчук: що про неї відомо

Світлана Гринчук стала новим міністром захисту довкілля та природних ресурсів України. Що про неї відомо – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Світлана Гринчук: біографія

З 5 вересня 2023 року Світлана Гринчук обіймає посаду заступниці міністра енергетики України.

У 2022 році була заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції. Протягом роботи в Міндовкілля опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

Зараз дивляться

Гринчук координувала роботу з питань зміни клімату, євроінтеграції, сталого розвитку, енергетичної ефективності та кліматичних фінансів. Працювала  радником на громадських засадах міністра фінансів України, прем’єр-міністра України.

З 2023 року і до призначення на посаду заступниці міністра енергетики України – директор Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Вона є експертом у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID), Брала участь у переговорах у рамках ООН, Енергетичного співтовариства, OECD тощо.

Світлана Гринчук закінчила Чернівецький торговельно-економічний інститут (Київський національний торговельно-економічний університет) та є кандидатом економічних наук. Народилася в Чернівецькій  області, виховує доньку.

Згідно з декларацією, Світлана Гринчук володіє квартирою у тимчасово-окупованому Криму, яку вона придбала ще до початку анексії півострова. Також має автомобіль Volvo 2020 року випуску.

Нагадаємо, 4 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Це сталося в рамках кадрових перестановок у Кабміні.

А вже 5 вересня Верхован Рада призначила Світлану Гринчук новим міністр захисту довкілля та природних ресурсів України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міністерство енергетики України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 16:26:59