Україна і світ

Новим головою Тернопільської ОВА призначено В’ячеслава Негоду: що про нього відомо

Кабмін на засіданні у п’ятницю, 16 серпня, погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА. Ним став 67-річний Негода В’ячеслав Андронович.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

— Погоджено призначення Негоди В’ячеслава Андроновича головою Тернопільської обласної державної адміністрації, – йдеться у повідомленні.

В’ячеслав Негода: що про нього відомо

В’ячеслав Негода народився у 1957 році у селі Борщівка, Тернопільської області. Він здобув освіту в Київському інженерно-будівельному інституті, Львівському національному університеті ім. І. Франка та Національній академії державного управління при президентові України.

Зараз дивляться

Кар’єру він розпочав у 1980 році як архітектор інженерно-будівельного відділу Всесоюзного проєктно-конструкторського інституту у Тернопілі. У 1983 році його призначили на посаду начальника конструкторського бюро Виробничого об’єднання Ватра.

З 1990 до 1998 року був Тернопільським міським головою та депутатом Тернопільської облради. Після до 2002 року обіймав посаду першого заступника виконавчого директора Асоціації міст України. У 2002 році невдало балотувався до Верховної Ради, але не був обраний.

У 2006 році очолив секретаріат комітету Верховної Ради з питань держбудівництва та місцевого самоврядування. З 2008 по 2010 рік був директором Департаменту регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабінету міністрів.

У 2008 році став заступником міністра Мінрегіонбуду, у 2010 році перебував у відставці. У 2010-2011 роках був директором Департаменту регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабміну.

До 2014 року був першим заступником директора Департаменту забезпечення взаємодії з ВР та регіонами, завідуючий відділом експертизи і аналізу розвитку територій та виборчих прав Секретаріату Кабміну.

У 2014-2019 роках працював першим заступником та заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також керував апаратом. У 2019 році став заступником міністра розвитку громад та територій України.

У 2023 році Кабмін погодив звільнення Негоди з посади заступника міністра розвитку громад та територій України. Це сталося після скандалу з першим заступником міністра Василем Лозинським, якого спіймали на хабарі у $400 тис.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Децентралізація

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 15:30:27