Україна і світ

Норріс вирвав перемогу у Ферстаппена на Гран-прі Нідерландів

Фото: Getty Images

Пілот McLaren Ландо Норріс виграв Гран-прі Нідерландів. Це його друга перемога у сезоні після тріумфу на Гран-прі Маямі у травні.

Норріс стартував із поул-позиції та, попри невдалий початок перегонів для британця, зумів обійти пілота Red Bull Макса Ферстаппена. Третім фінішу дістався пілот Ferrari Шарль Леклер.

Норріс – переможець Гран-прі Нідерландів

На автодромі у Зандворті Норріс невдало стартував, дозволивши відразу обійти себе Ферстаппену.

Зараз дивляться

Але на 18-му колі він зміг обійти нідерландця перед його рідними трибунами та згодом здобути впевнену перемогу. Відставання Ферстаппена від першого місця склало понад 22,8 секунди.

Також Ландо забрав найшвидше коло під час перегонів, хоча до останнього на це додаткове очко претендував семиразовий чемпіон світу Льюїс Гемілтон.

Таким чином другим фінішував Ферстаппен, а а Леклер став третім, випередивши напарника Норріса Оскара Піастрі. Інший пілот Ferrari Карлос Сайнс став п’ятим.

Льюїс Гемілтон, який у кваліфікації заробив штраф +3 позиції через блокування Серхіо Переса та стартував лише 15-й, зумів фінішувати в очковій зоні на восьмому місці. Його напарник по Mercedes Джордж Рассел став сьомим.

Результати Гран-прі Нідерландів

Фото: Formula 1

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 295 очок. Ландо Норріс іде другим із 225 очками, а Шарль Леклер – третій (192).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull із 434 очками, випереджаючи McLaren (404) і Ferrari (370).

На попередньому етапі Гран-прі Бельгії перемогу здобув Льюїс Гемілтон після дискваліфікації Джорджа Рассела. Піастрі став другим, а Леклер піднявся на третю сходинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Монці, де 30 серпня-1 вересня очікується Гран-прі Італії. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 18:25:25