Україна і світ

Нідерланди закуплять для ЗСУ розвіддрони на понад €40 млн

Фото: Генштаб ЗСУ

Міноборони Нідерландів закупить для Сил оборони України розвідувальні дрони у голландської компанії DeltaQuad на суму 42,6 млн євро.

Про це йдеться у заяві Міноборони Нідерландів.

Дрони від Нідерландів для України

Наголошується, що безпілотники для України мають закупити в рамках Плану дій щодо використання дронів, про який міністр оборони Рубен Брекельманс нещодавно оголосив під час свого візиту до Києва.

Неозброєні дрони ISR здатні тривалий час перебувати у повітрі та літати на великі відстані. Ці безпілотники знімають та передають інформації в режимі реального часу: їх можна використовувати для збору розвідувальних даних і спостереження.

У Міноборони Нідерландів наголошує, що в умовах тривалої війни Україна постійно потребує розвідувальних дронів для того, щоб спостерігати за діями російського ворога та розуміти його плани на полі бою. Розвідувальні безпілотники мають допомогти Україні зберегти свої лінії оборони.

На План дій щодо використання дронів виділено 400 млн євро, з яких понад 50% підуть голландській промисловості, зокрема компанії DeltaQuad.

Міністерство оборони Нідерландів зауважує, що виробництво розвіддронів для України також стимулює і розширює голландську промисловість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

План дій щодо використання дронів передбачає три напрямки дій: придбання дронів як для України, так і для власних потреб; створення індустрії виробництва дронів; коригування процесів фінансування та закупівель.

– Україні потрібні сучасні дрони, які можна буде доставити в найкоротші терміни. Добре, що голландська промисловість може цьому сприяти. Це замовлення також сприятиме подальшому розвитку екосистеми голландських дронів, – сказав міністр Брекельманс.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 12:35:12