Львівський портал

У Брянську дрони атакували завод, який виробляє мікроелектроніку для ракет

У ніч на суботу, 19 жовтня, безпілотники атакували Брянськ у росії. Ймовірно, вони поцілили в місцевий завод «Кремний Эл», де виробляють мікроелектроніку, зокрема для російських ракет «Іскандер». Про це повідомляє російський Telegram-канал Astra.

За даними губернатора Олександра Богомаза, у результаті детонації вибухового пристрою збитого безпілотника сталося загоряння на горищі нежитлової будівлі.

Також міноборони рф заявило, що за ніч збили 16 українських безпілотників, з яких 13 – над територією Брянської області.

Російська влада поки не підтвердила атаку на завод «Кремний Эл», однак, за даними відомства, про це повідомляють місцеві жителі.

Довідка

«Кремний Эл» є одним із найбільших заводів-постачальників військової мікроелектроніки та другим за виробництвом всієї російської мікроелектроніки.

Defense Express пише, що з 2010 року російська влада щорічно виділяла по 5,5 мільйонів доларів на розвиток цього підприємства. У 2014 році підприємство повідомило, що з 2000 року обсяг його виробництва зріс у 8 разів.

Цей завод також бере участь у російській державній програмі «Альтернатива» та займається розробкою нових радіолокаційних станцій з активними фазованими ґратами, використовуючи нову елементну базу. Ці РЛС призначені для протиповітряної оборони, а також для застосування на літаках і кораблях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Astra

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 13:46:48