Україна і світ

Нідерланди виділили 20 мільйонів євро на FPV-дрони для України

Нідерланди передають 20 мільйонів євро до спільного фонду Коаліції дронів для України, яка має намір передати 1 мільйон ударних FPV-дронів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Україна має дефіцит безпілотників, росія — ні, зазначили в Міноборони Нідерландів. Щоб зменшити цей дефіцит, Латвія і Україна на початку цього року створили коаліцію безпілотників, до якої приєдналися Нідерланди. У лютому було підписано меморандум про взаєморозуміння.

«Україні потрібно багато ударних дронів. Вони дуже добре зарекомендували себе на полі бою. Разом з 11 іншими країнами ми збираємося надати їх, і ми підтвердили це сьогодні на саміті НАТО», — сказав міністр оборони Рубен Брекельманс.

Мета коаліції — передати Україні 1 мільйон безпілотників цього року, а згодом розширити постачання на інші типи, наприклад, для розвідки. Тим часом, понад 265 компаній, в тому числі дев’ять з Нідерландів, підписали угоду про постачання безпілотників FPV в Україну.

Раніше Міністерство оборони Нідерландів повідомляло, що планує виділити 60 мільйонів євро на морські та FPV безпілотники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Коаліція дронів для України створила спільний фонд на 45 млн євро.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-11 10:26:44