Україна і світ

Нідерланди оголосили про пакет допомоги Україні на понад €200 млн: що туди увійде

Нідерланди виділили Україні пакет підтримки на понад €200 млн, який буде спрямований, перш за все, на підтримку енергетики та гуманітарну допомогу.

Про це у вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський за підсумками візиту до Запоріжжя разом із прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схофом.

Пакет допомоги від Нідерландів

Президент України заявив, що під час перемовин із прем’єр-міністром Нідерландів вони розмовляли про посилення протиповітряної оборони, а також про нові системи ППО й про ракети до них.

Зараз дивляться

Крім того, обговорювалась і тема F-16 для України, а також усієї іншої необхідної зброї для оборони проти агресії РФ.

– Снаряди для воїнів, техніка. І захист життя по всій країні, зокрема нашої енергетики, – уточнив Зеленський.

Крім того, глава держави повідомив, що сьогодні Україна отримала новий пакет допомоги від Нідерландів.

– Ми говорили й про те, щоб Нідерланди взяли патронат над Запоріжжям – це інфраструктура, це захист нормального життя, це гуманітарні питання. Це те, що точно допоможе Україні, – сказав він.

Український лідер подякував за підтримку, яку надає народ Нідерландів та особисто прем’єр-міністру.

Своєю чергою очільник уряду Нідерландів Дік Схоф повідомив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та взаємодію з боку Нідерландів.

– Неймовірно бачити, як українці продовжують жити і підтримувати свою країну в місті, розташованому всього за кілька десятків кілометрів від фронту. Сьогодні рано вранці я відвідав школу під землею і був присутній на урочистій лінійці з нагоди початку навчального року. Важко уявити, як діти і вчителі справляються з постійною загрозою бомб і безпілотників. Сьогодні вдень я поспілкувався з кількома ветеранами про їхній досвід на війні та важливість підтримки психічного здоров’я, – розповів він.

Дік Схоф додав, що Нідерланди “повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати йти вперед”.

– Не лише на лінії фронту, а й у повсякденному житті людей, – сказав він.

Саме тому Нідерланди оголосили про новий значний пакет підтримки на суму понад €200 млн.

За його словами, пакет допомоги буде спрямований, перш за все, на захист та ремонт енергетичної інфраструктури, а також в нього увійде додаткове фінансування гуманітарної допомоги.

– Люди в Україні мають право жити у свободі та безпеці. І припинення нападів Росії на Україну відповідає інтересам безпеки як Нідерландів, так і Європи в цілому. Це переконання ми всі поділяємо. Мій перший візит до України в якості прем’єр-міністра Нідерландів підтвердив моє переконання в тому, що ми повинні продовжувати підтримувати Україну, – написав він.

Водночас деталі того, що саме увійшло у пакет допомоги, не розголошуються.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Dick Schoof

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 18:53:19