Україна і світ

Не здатні досягти успіху: в ISW пояснили заяви Шойгу про активну оборону біля Авдіївки

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу продовжує говорити, що російські війська ведуть в Україні активну оборону. Так він намагається приховати факт відсутності будь-яких перемог на фронті, зокрема щодо захоплення Авдіївки.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

1 грудня Шойгу на нараді з військовими розповів, що російські підрозділи ведуть активну оборону і нібито захоплюють вигідніші позиції на всіх оперативних напрямках.

Зараз дивляться

Шойгу і Путін операції із захоплення Авдіївки стали називати активною обороною після того, як на початку жовтня 2023 року механізовані підрозділи не досягли тактичних успіхів. З початку жовтня окупанти продовжують кидати піхоту на штурми біля Авдіївки. Там тривають жорстокі бої.

Слова російського вищого військового керівництва про активну оборону навколо Авдіївки навмисно вводять в оману. ЗСУ ніколи не проводили масштабних наступальних операцій у районі Авдіївки з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Авдіївка є статичною українською оборонною позицією з 2014 року.

Таким чином формулювання “активна оборона” дає змогу російському військовому керівництву заявляти про успіх доти, доки ЗСУ не доб’ються значних успіхів, що є цілком досяжною метою.

З цього випливає, що російське командування не впевнене у здатності армії РФ домогтися на цій ділянці успіхів. А ще диктатор Володимир Путін явно стурбований зниженням підтримки війни з боку росіян напередодні президентських виборів.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-02 14:03:52