Україна і світ

На Саміті миру в Швейцарії показали фрагмент вистави Конотопська відьма

На Саміті миру в Швейцарії показали фрагмент вистави Конотопська відьма Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

На Саміті миру показали Конотопську відьму

Актори драматичного театру ім. Івана Франка в перший день Саміту миру в Швейцарії – 15 червня, показали делегатам уривок популярної української вистави Конопотська відьма.

Вистава створена за мотивами повісті Григорія Квітки-Основ’яненка і має феноменальний успіх серед українських глядачів. Квитки на неї розлітаються за лічені години і дістати їх доволі складно.

Зараз дивляться

– Конотопська відьма – це голос сучасної України, яка бореться з темрявою за своє існування. Це сучасна історія про силу українського духу та його незламність. Духу, який сповнений світла правди і гучно звучить сьогодні крізь віки в єдиному прагненні жити, творити, перемагати! – каже генеральний директор-художній керівник Національного театру ім. Івана Франка Євген Нищук.

Режисером-постановником вистави є Іван Уривський. Прем’єра Конотопської відьми відбулася у квітні 2023 року. Ролі виконують – Назар Задніпровський, Олександр Ярема, Олена Хохлаткіна, Михайло Кукуюк, Андрій Самінін та інші.

Фото: Драмтеатр імені Франка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-16 18:41:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин