Україна і світ

На Олімпіаді плавчиня зомліла через напад астми біля басейну: що відомо

Словацька плавчиня Тамара Потоцька втратила свідомість біля басейну після кваліфікації на літніх Олімпійських ігор-2024 на дистанції 200 метрів комплексним плаванням серед жінок.

Спортсменка зазнала нападу астми, повідомив ESPN.

Плавчиня зазнала нападу астми на Олімпіаді

Після втрати свідомості медичний персонал на арені помчав на допомогу Потоцькій. Атлетку винесли з басейну на ношах. На ній була киснева маска.

Зараз дивляться

Національний олімпійський комітет Словаччини згодом повідомив, що у Потоцької стався напад астми. Офіційний представник словацької команди сказав журналістам, що у неї не було з собою інгалятора.

— У Тамари астма. Вся ця комбінація нервового і фізичного напруження, тоді як у неї не було під рукою інгалятора, призвела до виникнення цієї проблеми. Вона отримала кисень і необхідні ліки. Її стан постійно контролюється, – сказала у своїй заяві керівниця словацької команди Івана Ланге.

Лікарка команди Даніела Долежалова повідомила, що Тамара занадто швидко розпочала змагання, тому мала проблеми з диханням після фінішу. Після кисневої терапії та медикаментів її стан покращився.

У словацькому НОК повідомили, що 21-річну атлетку виписали з лікарні та вона продовжить відновлюватися у своїй кімнаті в олімпійському селищі.

Фото: SOŠV/Jakub Sukup

Олімпійські ігри, Плавання

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 20:44:05