Україна і світ

Молитва на Покрову Пресвятої Богородиці: про що просити


Історія свята Покрови тісно переплітається з історією України. Від часів Київської Русі до наших днів Богородиця-Захисниця була для українців символом віри, надії та незламності духу. Особливо шанували її козаки та вважали своєю небесною покровителькою. У ХХ столітті, під час боротьби за незалежність, образ Богородиці надихав українських патріотів на подвиги.

Сьогодні, коли Україна знову захищає свою свободу, Покрова об’єднує всіх нас, нагадуючи про нашу багату історію та незламний дух. Факти ICTV дізнавалися, навіщо та яку читати молитву на Покрову Пресвятої Богородиці.

Про що можна молитися Богородиці

Богородицю просять заступитися перед Богом у скрутних життєвих ситуаціях. Вона вважається покровителькою християн і заступається за нас перед своїм Сином, Ісусом Христом.

Про що просити та читати молитву на Покрову:

  • Молитва до Богородиці зміцнює віру і наближає до Бога. Вона є прикладом глибокої віри і відданості Богу.
  • Богородицю просять про допомогу при хворобах, сімейних проблемах, фінансових труднощах.
  • Варто дякувати Богородиці за всі благодіяння, які вона нам дарувала.
  • Треба попросити Богородицю помолитися за нас, щоб Бог простив нам наші гріхи. Вона дає надію на спасіння і вічне життя.

Богородиця – Мати Божа. Вона є Матір’ю Ісуса Христа, а отже, і нашою небесною Матір’ю. Вона є посередницею між людьми та Богом, допомагаючи смертним наблизитися до нього.

Як молитися Богородиці

Оберіть місце, де вас ніхто не буде відволікати. Це може бути храм або будь-яке інше місце, де ви почуваєтеся спокійно.

Запаліть свічку, адже вона символізує вашу молитву, яка підноситься до Бога. Поставте перед собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці. Можна використовувати будь-яку іншу ікону Божої Матері. Молитву можна читати за молитвословом або своїми словами. Головне, щоб вона виходила від щирого серця.

Висловлюйте свої прохання до Богородиці про здоров’я, благополуччя сім’ї, захист від бід і негараздів або будь-які інші потреби.

Сильна молитва на Покрову

Пом’яни нас у твоїх молитвах, пані Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей; на Тебе бо сподіваємося і твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо.

Можна читати Отче наш, адже це загальна християнська молитва, яку можна адресувати Богородиці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ангельська молитва – короткі і прості слова, які можна використовувати в будь-який час і в будь-якому місці. Молитва Твоє милосердя – це прохання захисту від усякого зла.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 15:56:29