Україна і світ

Армія РФ зробила Вовчанський завод ціллю №1 після його звільнення – ОТУ Харків

Вовчанський агрегатний завод став для росіян пріоритетною ціллю після того, як підрозділи Головного управління розвідки (ГУР) здійснили зачистку підприємства від російських окупантів.

Про це Суспільному 30 вересня розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ Харків Віталій Саранцев.

Агрегатний завод у Вовчанську пріоритетна ціль для РФ

– Вони зосередили увагу на цю локацію, завдають ураження з усього наявного озброєння, з використанням важкої вогнеметної системи. Також здійснили скид авіаційних бомб. Цей об’єкт перебуває під нашим контролем. Звичайно, з дотриманням всіх заходів безпеки для того, щоб ми не зазнали там втрат особового складу та озброєння, — заявив військовий.

Саранцев каже, що штурмові дії окупантів, які здійснювались 30 вересня, були в напрямку саме Вовчанського агрегатного заводу.

– Ми розуміємо важливість цього об’єкту для російських окупантів, які і надалі намагатимуться туди всіма силами потрапити, — сказав він.

Речник ОТУВ Харків додає, що звільнення заводу у Вовчанську розширило зону контролю українських Сил оборони у місті.

– Це дозволило нам проводити більш активно певні заходи з логістики. Звичайно, це спричинило певний психологічний ефект для ворога, який деморалізований. Зараз спостерігаємо відмови особового складу від виконання завдань. Це ще пов’язано з тим, що особовий склад ворога не забезпечений аптечками, засобами захисту. Але разом з тим противник намагається заводити нові підрозділи, здійснювати внутрішню ротацію, — розповів Віталій Саранцев.

Звільнення Вовчанського агрегатного заводу

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що українські військові змогли вибити окупантів з агрегатного заводу у Вовчанську, що на півночі Харківщини. До операції були залучені бійці ГУР разом із підрозділом Російського добровольчого корпусу (РДК).

Розвідники розповідали, що під час операції в полон вдалося узяти до 20 росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скриншот з відео / ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-30 16:35:59