Україна і світ

Місяцехід Європи висадиться на супутнику у 2031 році

Місяцехід Argonaut Європейського космічного агентства (ESA) приземлиться на поверхню супутника Землі 2031 року. Заявка на розробку космічного пристрою розкрила плани вчених Європи.

Місяцехід Європи висадиться на супутнику 2031 року

Очікується, що ровер Argonaut буде величезну кількість разів доставляти на Місяць різний корисний вантаж і наукові прилади. Пристрій буде здатний доставляти до 2,1 т різних ресурсів, апаратури і навіть води для майбутніх астронавтів.

Примітно, що місяцехід повинен буде приземлятися в будь-яку точку супутника Землі з точністю до 100 м, щоб мінімізувати транспортування.

Зараз дивляться

– Жоден район не є забороненим для Argonaut. Космічний апарат зможе приземлитися в будь-якому районі Місяця, – йдеться в описі.

У наступному десятилітті очікується близько 5 місячних місій для апарату – вони триватимуть від тижня до місяця.

Ще в травні ESA уклала договір із компанією Redwire Corporation на створення роборуки для ровера, яка допоможе вивантажити різний вантаж із корабля в умовах Місяця.

Про дату запуску у 2031 році вперше повідомила 17 липня компанія European Spaceflight.

Утім, деяким ідеям все ж залишається існувати лише на папері. Нещодавно NASA відмовилося від створення нового ровера VIPER для Місяця. На його розробку вже було витрачено $450 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 14:24:10