Україна і світ

Мирний план для Гази – Нетаньяху назвав цілі для Ізраїлю

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що цілі ЦАХАЛ від початку війни в секторі Гази не змінюються, а саме – знищення лідерів угруповання ХАМАС.

Це входить до ізраїльського плану щодо врегулювання ситуації на Близькому Сході, який напередодні представив президент США Джо Байденом.

– Умови Ізраїлю для припинення війни не змінилися: знищення військового та управлінського потенціалу ХАМАСу, звільнення всіх заручників та забезпечення того, щоб сектор Гази більше не становив загрози для Ізраїлю, – наголосив Нетаньягу.

За його словами, Єрусалим наполягатиме на виконанні цих умов до припинення вогню, а не після.

Зараз дивляться

– Ідея про те, що Ізраїль погодиться на постійне припинення вогню до того, як ці умови буде виконано, є невдалою, – вважає ізраїльський політик.

План завершення вогню у Газі – Байден представив три етапи

У п’ятницю, 31 травня, президент Сполучених Штатів Джо Байден, виступаючи у Білому домі, прокоментував ситуацію на Близькому Сході та зазначив, що війна має бути припинена.

Він озвучив план, який передбачає три етапи, обов’язковий до виконання обома сторонами конфлікту.

Перший етап – це шеститижневе припинення вогню, коли ізраїльські війська підуть з усіх населених пунктів Гази, а деякі заручники, зокрема люди похилого віку та жінки, будуть звільнені в обмін на сотні палестинських в’язнів.

На цьому етапі ХАМАС та Ізраїль вестимуть переговори про постійне припинення вогню, яке, за словами Байдена, триватиме доти, доки палестинські терористи виконуватимуть свої зобов’язання.

На другому етапі буде зроблено обмін всіх залишених у живих заручників, включно з солдатами-чоловіками, ізраїльські війська будуть виведені з сектора Гази та відбудеться повне припинення вогню.

Третій етап – це масштабний план відновлення Гази та повернення останків заручників їхнім сім’ям.

Джерело: The Guardian, Reuters

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 18:23:24