Україна і світ

Міноборони презентувало платформу для співпраці з виробниками тилового майна. Фоторепортаж

Про це повідомляє кореспондент АрміяInform.

Платформа має стати інструментом для залучення нових учасників ринку, нових постачальників майна та налагодження більш ефективної комунікації між Міноборони та бізнесом.

Зокрема, на презентації були представлені нові зразки однострою для жінок, новий варіант спальника, який не вбирає вологу, нові кросівки для носіння в ППД.

Як розповів офіцер Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ (ГУ РСМЗ ЗСУ), «сьогодні в нас є вже декілька потенціальних постачальників бронежилетів, берців, одностроїв. Залучаються не тільки вітчизняні виробники, але й іноземні — умови прописані так, що будь-хто може подаватися на конкурс. І, якщо його продукція відповідатиме нашим умовам, вона буде допущена до експлуатації у ЗСУ».








Радниця заступника Міністра оборони України Дана Ярова, зі свого боку, зазначила, що всі розробки щодо тилового забезпечення були зроблені ще у 20152017 роках: 

— Їх не переглядали. З тим, що ми тоді розробили, ми зайшли у велику війну. Але сьогодні виникли нові реалії, з’явились нові роди військ, з’явилась, наприклад,  необхідність у маскхалатах, які дають змогу залишитись непоміченим у тепловізорі. Тому  потрібно змінюватись. І наші зміни мають бути дуже активними. 

Нині, за словами радниці, створюється колегіальний орган, який буде працювати при ГУРСМЗ і який відстежуватиме рух документів, щоб жоден виробник не залишився поза увагою:  

— Ми запустили у військах опитування по номенклатурі МЗ. Це я вважаю мегаважливим кроком. Я вчора дивилась проміжний варіант. Побачила, що МОУ закуповує фляги для води, хоча ними ніхто не користується, бо зараз гідросистеми. Тому ми говоримо про те, що треба номенклатуру змінювати. Ми маємо використовувати бюджетні кошти розумно, грамотно. Ми розуміємо, що допомога партнерів може ставати меншою, тому ми маємо просто ставати сильнішими і розробляти та робити все для того, щоб наша армія змогла виконувати свої обов’язки в повному обсязі. Сайт, що сьогодні представлений, — лише один з елементів нової системи, яку ми вибудовуємо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Віталія Павленка

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-31 21:01:33