Україна і світ

Маляр пояснила, чому світ прорахувався, коли давав Україні лише три дні стійкості

Світові аналітики, прогнозуючи Україні лише три дні стійкості, рахували математично, а тому прорахувалися. Вони не зважили на те, що українці справді готові віддавати життя за свою країну і що українцям немає куди відступати на відміну від Росії.

Про це в коментарі Фактам ICTV заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, аналітики намагалися математично порівняти потужності ЗС РФ та ЗСУ.

– Прорахувалися, тому що математично намагалися порівняти потужності збройних сил Російської Федерації. Вони, безумовно, більші, тому що більша країна. І от суто математично зрозуміли, що нам вистачить всіх наших резервів на три дні. Але не врахували бойовий дух українців. Не врахували те, що українці дійсно незламні, волелюбні, і українець дійсно за волю готовий віддавати життя і готовий стояти до останнього, – каже Ганна Маляр.

При цьому мужність демонструють не лише Збройні сили, а й звичайні українці, яких намагаються залякати ракетами, темрявою і холодом. І на Заході дуже вражені стійкістю українців.

– Те, як поводиться кожен українець, який залишився тут під час ракетних атак, це настільки приклад громадянської мужності та стійкості. За цей час скільки ми разом із вами пережили, я не бачила жодної людини, яка потребувала, щоби хтось її пожалів, яка б поскаржилася на це, щоб хтось сказав, що все, більше сил нема. Ні, навпаки. І от західні партнери вражені цим, – зауважила Маляр.

На її думку, саме той фактор ніхто не зміг прорахувати. І те, що для нас немає вибору, нам нікуди відступати.

– Це росіянам є куди йти, вони можуть повернутися додому, а в нас одна країна, в нас одна держав. І те, що нас тримає і стало відкриттям для всього світу, – каже заступниця міністра оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому українську армію стали поважати, ставитися з шаною та захопленням.

– Збройні сили стали армією номер 1. І дійсно, коли я спілкуюся з західними партнерами, вони сприймають Збройні сили, Україну тільки стоячи, тільки з величезною шаною, великим здивуванням і світ потроху стає україноцентричним, – наголосила Ганна Маляр.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-20 10:00:55