Україна і світ

Макс Барських про те, як його змінила війна і про важливість української мови

Співак Макс Барських розповів, як його змінила війна, і висловився про важливість української мови. Також артист згадав своє рідне місто Херсон, зізнавшись, що зробить там після перемоги.

Барських про те, чого його навчила війна

Зовсім нещодавно артист виступив на фестивалі латвійської співачки Лайми Вайкуле в Юрмалі. Там він дав кілька інтерв’ю місцевим каналам tv3 та ltv1, розповівши, чого його навчила повномасштабна війна в Україні, що розпочала РФ 24 лютого 2022 року.

За словами Макса, він пишається бути українцем. Цей період його навчив ніколи не брехати, довіряти собі та цінувати абсолютно все.

Зараз дивляться

– Цінності змінилися, я зовсім інша людина, ніж та, якою була до початку повномасштабного вторгнення. Я побачив зовсім інший бік життя. Побачив, наскільки українці сильні та сміливі, – наголосив Барських.

Артист згадав про рідний Херсон, зазначивши, що ситуація в місті важка, а новини звідти розривають його серце. Макс мріє дати безкоштовний концерт на Батьківщині після перемоги України.

– Щоразу, коли дивлюся новини з Херсона, моє серце розривається. Багато моїх друзів виїхали з міста, я вивіз свою маму звідти. У мене залишилося кілька знайомих у Херсоні, з якими іноді зідзвонююся. Вони розповідають, наскільки важка ситуація: постійні атаки, деякі місця знищені, – зазначив Барських.

Барських про важливість української мови

У Латвії Барських спілкувався тільки англійською мовою, ігноруючи російську. Каже, мова – це насамперед національна ідентичність.

– Коли почалося повномасштабне вторгнення, я почав глибше цікавитися історією і зрозумів, що таким був план Росії від часів, коли Україна здобула свою незалежність. Росіяни завжди поширювали наратив, що якщо ти розмовляєш російською, ти більш цивілізований, ніж якщо розмовляєш українською, – поділився Макс.

Він зазначив, що зараз, коли почав перекладати свої пісні українською мовою, зрозумів, наскільки вона красивіша за російську.

– Мова варта того, щоб за неї воювати, – заявив співак.

Наразі виконавець працює над україномовним та англомовним матеріалом, щоб ще більше людей могли почути його пісні, адже, за його словами, музика є великою розрадою для тих, хто переживає важкі періоди життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-31 14:46:08