Львівський портал

Львів проведе обмін нерухомістю, щоб розбудувати лікарню святого Луки

Депутати Львівської міської ради погодили розбудову лікарні святого Луки на вул. Навроцького, 23. Для цього компанії, приміщення якої розташоване по сусідству з медзакладом, віддадуть нерухомість біля парку «Погулянка». Відповідну ухвалу прийняли на сесії 16 травня.

З ініціативою щодо розширення виступили у першому медоб’єднанні Львова, до складу якого входить лікарня святого Луки. Там кажуть, що торік у медзакладі кваліфіковану допомогу отримали 34 тисячі пацієнтів, що на 123% більше, ніж у 2021 році. У відсотковому співвідношенні практично настільки ж побільшало пацієнтів і в лікарні святого Пантелеймона на вул. Миколайчука.

У зв’язку з цим виникла потреба у розширенні лікарняної інфраструктури. Директор Першого медоб’єднання Олег Самчук стверджує, що для лікарні святого Луки слід добудувати хірургічний та діагностично-терапевтичний корпуси.

«Ці корпуси не лише розширять потужності лікарні, а й дозволять впровадити сучасні методи діагностики, лікування та реабілітації, підвищивши тим самим рівень медичного обслуговування та покращивши результати лікування пацієнтів, зокрема військових і тих, хто постраждав внаслідок агресії РФ», – вважає Олег Самчук.

Для такої розбудови пропонують залучити дві суміжні з лікарнею земельні ділянки на вул. Навроцького, 25 площами 2,1 та 0,5 га. Втім оскільки на цій території розташована нерухомість, яка є у власності ТзОВ «Адірент», її пропонують обміняти.

За приміщення невідомої наразі площі біля лікарні святого Луки ТзОВ «Адірент» пропонують віддати низку будівель на вул. Півколо, 14 загальною площею 9400 м кв. Це промислова територія відразу біля парку «Погулянка».

Депутати погодились із такою пропозицією і дали старт проведенню експертних оцінок майна, інших юридичних процедур та самих переговорів із ТзОВ «Адірент». Воно, як відомо, вже зі свого боку теж надсилало лист до мерії, тож, імовірно, не проти такого обміну.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Адірент» існує у Львові з 2021 року і займається нерухомістю, має КВЕДи також на будівництво.

Засновниками підприємства є львів’яни Ірина Левик та Павло Дупелич. Останньому належить інвестиційний фонд «Клейтон» та будвельні компанії «Сіті Інвест Буд Груп», «Будівельні резерви», дещо раніше – ще й «Інвест Буд Капітал».

Крім того, Павлу Дупеличу належить земельна ділянка в історичному ареалі Львова на вул. Гординських, 15, де біля парку «Піскові озера» звели елітний ЖК без погоджень Міністерства культури.

Ірина Левик є співвласницею ПП «Про Дж. Пі. Ес», яке займається гуртовою торгівлею технікою, але має ще КВЕДи на діяльність барів і ресторанів. Також львів’янка зареєстрована як фізична особа-підприємець, вона займається готелями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 15:07:41