Львівський портал

У Львові запрацює безплатна пересадка для всіх власників ЛеоКарт

У Львові завершили тестування безкоштовних пересадок у міському громадському транспорті, і з 12 липня ця послуга стане доступною для всіх власників ЛеоКарт. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Безкоштовна пересадка поширюється на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів, якщо вони здійснюються в межах 40 хвилин після першої валідації.

Тож з 12 липня пасажири заплатять за всі поїздки, зареєстровані в межах 40 хвилин, як за одну – 13 грн з загальною ЛеоКарт та 6,5 грн зі студентською ЛеоКарт. Пересадка діятиме і для пільговиків, які мають лімітовану кількість безоплатних поїздок у міському транспорті. Для цих категорій пільговиків усі валідації в цей проміжок часу (до 40 хвилин) будуть зараховані як одна поїздка.

Безкоштовна пересадка поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється карткою ЛеоКарт. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хвилин, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів.

На оплату перевезення багажу опція пересадки не поширюється. Пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою або готівкою, безкоштовна пересадка не буде доступною.

Пересідати можна на трамваї, тролейбуси та автобуси будь-яких міських маршрутів. Кількість фізичних пересадок необмежена, головне – завалідуватися в іншому транспорті до 40 хвилин.

Важливо, щоб усі пересідні поїздки були завалідувані в кожному транспортному засобі. Якщо при пересадці поїздку не завалідувати, вона не вважатиметься пересадковою, і за неї пасажир може бути оштрафований.

Пасажирам, які планують здійснювати пересадкові поїздки, потрібно стежити за балансом ЛеоКарт та мати на рахунку достатньо коштів для валідації у кожному транспортному засобі. Інформацію про всі поїздки за день система підсумує вночі. Якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт та зареєструватись до 40 хвилин, то з рахунку спише як за одну поїздку.

Нагадаємо, тестувати безоплатну пересадку у громадському транспорті Львова розпочали 1 липня. На цьому етапі послуга була доступна лише для студентів, які мають студентську ЛеоКарт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-11 16:29:39