Україна і світ

Лише один район міста: у 24 бригаді спростували дані про контроль Росією 40% Часового Яру

Фото: Нацполіція

Інформація про те, що РФ утримує 40% від площі міста Часів Яр на Донеччині — помилкова.

Про це Суспільне Донбас телефоном розповів представник пресслужби 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила Андрій Полухін, спростувавши таким чином свою заяву в ефірі телемарафону Єдині новини, що РФ контролює близько 40% міста Часів Яр Донецької області.

– Я зранку перед ефіром подивився коротко мапу Deep State. Там не відображаються адміністративні кордони населених пунктів. Подивився приблизно у горизонтальній площині, що 40%, як мені здалось, окупована до каналу. Але велика частина знаходиться по вертикальній площині, вниз. І її я не врахував. Саме так я помилився, – зауважив він.

Зокрема, він зауважив, що не варто чіплятись за відсотки.

Зараз дивляться

– Це була моя помилка, назвавши цифру. Не змінилась ситуація в Часовому Яру взагалі. Як наші відійшли за канал, так вони його і утримують, – наголосив Полухін.

Також в ефірі телемарафону Єдині новини він заявляв, що “наразі місто Часів Яр розбите, а ворог лишає один по собі слід, як під час окупації Авдіївки та Бахмута”.

– Це просто руїни. Ворог не вважає ці території своїми, він просто руйнує все, що є у нього на шляху, – сказав Полухін.

Він зауважив, що противник контролює усю територію до каналу Сіверський Донець – Донбас. Окупанти наступають щодня групами по 10-11 людей, намагаючись перетнути канал, проте найчастіше не доживають до українських позицій, бо під час штурму перебувають “як на долоні”, наголосив військовий.

Чим небезпечно захоплення Часового Яру

У разі захоплення Часового Яру окупанти отримають тактичну перевагу на висоті, з якої відкривається огляд на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та логістичний шлях між ними.

– Це буде дуже небезпечно в плані перспективи захоплення усієї Донецької області у її адміністративних межах, – зазначає речник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що на початку липня Сили оборони відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Ярі на Донеччині.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 17:53:18