Україна і світ

Лідери трьох країн наполягають на проведенні переговорів між Ізраїлем та ХАМАСом

Лідери США, Єгипту та Катару закликають Ізраїль і ХАМАС негайно зустрітися для переговорів 15 серпня, щоб завершити угоду про зупинення вогню в Газі та звільнення заручників.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів трьох країн, розміщеній на офіційному сайті Білого дому.

Лідери трьох країні ініціюють термінові переговори між Ізраїлем та ХАМАСом

У заяві зазначається, що настав час допомогти як народу Гази, так і заручникам та їхнім родинам. Тому необхідно укласти перемир’я та звільнити заручників і утримуваних.

Зараз дивляться

Лідери трьох країн наголосили, що протягом багатьох місяців тривала робота команд, аби створити рамкову угоду, яка зараз знаходиться на столі, і залишилося укласти лише деталі реалізації.

Ця угода ґрунтується на принципах, викладених президентом Байденом 31 травня 2024 року та схвалених резолюцією Ради Безпеки ООН.

– Немає більше часу для марнування або виправдань будь-якої сторони для подальшої затримки. Настав час звільнити заручників, розпочати припинення вогню та виконати цю угоду, – наголосили представники США, Єгипту та Катару.

Лідери трьох країн закликали обидві сторони терміново відновити дискусію в четвер, 15 серпня в Досі або Каїрі, щоб закрити всі прогалини, що залишилися, і почати реалізацію угоди без подальших зволікань.

Ескалація на Близькому Сході

Нагадаємо, що наприкінці липня цього року стало відомо про ліквідацію лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії, а також одного з його охоронців.

Іран і бойовики ХАМАСу одразу ж звинуватили в смерті свого лідера Ізраїль, проте Єрусалим свою причетність не підтвердив і не спростував. Примітно, що єврейська влада після нападу 7 жовтня 2023 року обіцяла ліквідувати лідерів ХАМАСу.

Зокрема, перед ліквідацією Ганії було знищено й одного з командирів Хезболли – Фуада Шукра.

Після зазначених ударів духовний і фактичний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, за даними NYT, віддав наказ завдати удару по Ізраїлю. Згодом в Ірані анонсували наближення “цікавих подій”, які нібито весь світ побачить за кілька годин.

Крім того, Axios писав, що після зростання ескалації США почали підготовку до можливого нападу на ізраїльтян з боку Ірану.

Джерело: Білий дім 

Ізраїль, Війна в Ізраїлі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 16:01:05