Україна і світ

Квітка, оповита містикою: чи можна садити гібіскус біля будинку


Гібіскус, який ще називають китайською трояндою, оповитий різними містичними віруваннями та народними забобонами. Чи можна садити гібіскус біля будинку – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Ця квітка належить до родини Мальвових і трапляється у вигляді чагарників та дерев. Є також багаторічні та однорічні трави. Багато хто полюбляє гібіскус за яскраві квіти, які можуть бути різноманітних кольорів і відтінків. Проте прикмети кажуть, що цю рослину краще не садити біля хати.

Також шанують гібіскус і за його практичне використання – із сушених пелюсток готують усім відомий чай каркаде, який нормалізує кров’яний тиск, метаболізм, запобігає появі бляшок на судинах і навіть заспокоює та підвищує імунітет. Але краще купити чай, ніж вирощувати його у саду, кажуть ті, хто вірить у прикмети. Чому – розбираємося далі.

Зараз дивляться

Чому не можна садити гібіскус біля будинку

Згідно з містичними віруваннями, гібіскусу не місце ні в хаті, ні навіть біля оселі, адже рослина нібито становить загрозу для людей. Є повір’я, що цвітіння китайської троянди може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям людини, може погіршитися самопочуття.

Ще подейкують, що для заміжньої жінки цвітіння гібіскусу віщує проблеми у стосунках і шлюбі. Нібито її почуття до чоловіка втратять силу. У родинне життя подружжя гібіскус здатний внести образи та непорозуміння, до того ж, це не залежить від цвітіння рослини.

Не варто садити гібіскус і тим, хто хоче вийти заміж, адже прикмети кажуть, що ця квітка жене з дому, в якому росте, потенційних наречених. Тож вірять, що на особисте життя молодих дівчат ця рослина здатна вплинути негативно.

Крім того, повір’я кажуть – квітки гібіскуса, які розпустилися завчасно є провісником швидкої смерті одного з членів родини.

Також люди подейкують, що гібіскус приваблює негативну енергетику в оселю та погані події.

Рослину навіть прозвали вампіром за її яскраві, червоні пелюстки, які нібито нагадують людську кров. Є повір’я, що квітка присмоктується до своїх господарів, випиваючи удачу, здоров’я і життя.

Не варто садити гібіскус вдома і тим, хто має досить тривожну та вразливу натуру, оскільки зміни стану рослини та пов’язані з цим прикмети можуть погано вплинути на настрій людини.

Фото: Pixabay

Так, кажуть, якщо китайська троянда раптово почала хворіти, скидати листя – отже, хтось із господарів будинку або їхніх найближчих родичів незабаром тяжко захворіє.

Але є й зворотні прикмети щодо гібіскусу. Люди кажуть, що коли квіти в’януть, вони, навпаки, перебирають на себе проблеми або хвороби когось із членів родини, чи відводять лихо від будинку.

Також дехто говорить, що цвітіння квітки принесе щастя. Так, наприклад, якщо у незаміжньої дівчини розцвів гібіскус – це гарна прикмета. Це віщує їй появу коханої людини у житті. Тому квітку радять навіть вирощувати в оселі, а саме у спальні дівчини чи жінки, яка прагне вийти заміж.

Ще одна позитивна прикмета, яка говорить на користь квітки, пов’язана із залученням фінансового благополуччя. Остров’яни Меланезії вважають, що квітучий кущ китайської троянди подарує людині успіх у всіх грошових операціях.

За фен-шуєм, гібіскус можна та навіть треба саджати біля хати або в самій оселі. Подейкують, що у будинку, де з’являється рослина, життя починає вирувати, поліпшуються стосунки у родині. Потрібно лише подбати про розміщення гібіскусу відповідно до власних побажань. Так, наприклад, у спальні ставлять рослину ті, хто хоче запалити згасле полум’я пристрасті та поліпшити відносини у родині.

Які з прикмет щодо гібіскусу брати до уваги та чи вірити в них взагалі – вирішувати лише вам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше Факти ICTV писали, чи можна тримати у квартирі сухоцвіти та що про це говорять прикмети.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 11:39:27