Україна і світ

Кулеба сказав, як вирішити проблему

Поляки, які закликають Путіна прийти і навести “лад” та топчуть українське зерно – це не всі громадяни країни, а лише вузький сегмент радикально учасників протестів на кордоні з Україною. Проте Варшава має вирішити проблему з цими людьми, завжди пам’ятаючи, що РФ брала участь в усіх розподілах Польщі.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону Єдині новини пояснив, як він бачить вирішення ситуації з блокадою  українсько-польського кордону.

Блокада кордону: шляхи вирішення

– Вихід дуже простий. По-перше, люди, які розсипають зерно, виходять з якимось гаслами, закликають Путіна, очевидно, передусім є провокаторами, а, по-друге польська влада офіційно вибачалася за інцидент із зерном. А, по-третє, це не всі поляки – це дуже вузький сегмент радикально учасників протестів, – наголосив дипломат.

Зараз дивляться

Водночас він нагадав недавню історію самої України, коли людей, які на Донбасі так само закликали Путіна прийти, першими розстріляли самі росіяни.

– Тому не треба полякам гратися історіями про Путіна… Бо потім, коли російський чобіт знову буде топтатися по польській землі, буде дуже-дуже гірко. Доведеться Польщі платити страшну ціну. Бо сьогодні кожен український солдат воює зокрема й за те, щоб у поляка не було стрілянини і смертей, – зауважив Кулеба.

Український дипломат порадив полякам не гратися цією темою заради політичних цілей, “адже вони завжди мають пам’ятати про те, що в усіх розподілах Польщі Росія брала участь”.

– Тому самі поляки мають вирішити, здорова частина польського суспільства має вирішити проблему з цими людьми, які, по суті, відкривають ворота для росіян, – підсумував міністр закордонних справ.

Пошкодження вагонів з українським зерном

Сьогодні на польській залізничній станції Дорогуськ пошкодили потяг з українською агропродукцією – вагони з бобами. Це вже третій випадок за час протестів польських фермерів на кордоні з Україною.

Мінінфраструктури України називає системне знищення агропродукції спланованими диверсіями і вимагає реакції з боку правоохоронних огранів Польщі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-24 20:14:38