Україна і світ

Коригував удари по Харкову: СБУ затримала “законсервованого” агента ФСБ

У Харкові затримали “законсервованого” агента ФСБ, який коригував ракетні удари Росії.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, агент передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. За його наведенням агресор здійснив ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще семи цивільних об’єктах.

– Розвіддані агент переправляв у вигляді текстових файлів із детальним описом об’єктів та інформацією про перебування в них людей, – зазначили в СБУ.

Зрадником виявився колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році.


Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу зловмисник був переведений у режим очікування. А після лютневого вторгнення РФ на зв’язок з агентом вийшов його російський куратор.

– У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли “вивести” свого прибічника на територію РФ і оформити громадянство, – додали в службі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте зловмисника затримали, вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За сукупністю вчинених злочинів, йому загрожує довічний строк позбавлення волі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 16:38:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин