Україна і світ

Компот з персиків на зиму: рецепт приготування покроково

У холодну пору року чудово, коли є солоденька заготівля, яку ми турботливо приготувати ще влітку.

Сьогодні будемо готувати компот з персиків на зиму. Цей компот можна приготувати, використовуючи цілі персики з кісточкою. Або зробити компот, розділивши фрукти на половинки та видаливши кісточку. Вибір за вами.

Персики багаті вітаміном C, який допомагає підтримувати наш імунітет. Крім того, вони містять антиоксиданти, які сприяють омолодженню.

Компот з персиків на зиму: рецепт

Щоб надати компоту з персиків на зиму особливий смак, можна додати гілочку м’яти.

Інгредієнти на 2 банки об’ємом 3 літри:

  • персики – 1,5 кг (якщо робити компот з половинок персиків, візьміть 1,7 кг фруктів)
  • лимонна кислота – 1 ч. л. з гіркою
  • вода джерельна чи фільтрована – 3 л
  • цукор – 300 г

Як зробити компот з персиків на зиму

  1. Персики акуратно миємо холодною водою, протираємо та розкладаємо в стерилізовані банки.
  2. Воду (3 л) вливаємо у каструлю та доводимо до кипіння. Заливаємо окропом персики у банках. Накриваємо кришками та залишаємо на 30-40 хвилин.
  3. На каструлю ставимо сито та зливаємо з персиків воду. Це потрібно зробити, щоб колір персикового компоту був приємний. Додаємо до води цукор і доводимо до кипіння. Варимо 2-3 хвилини. Наприкінці приготування всипаємо лимонну кислоту та перемішуємо.
  4. Гарячий сироп виливаємо у банки, накриваємо стерилізованими кришками та відразу закатуємо.

Банки бажано перевернути догори дном, накрити чимось теплим і залишити на добу. Потім перенести на зберігання у темне місце.

Компот з персиків: рецепт на зиму без цукру. Цукор у цьому напої можна замінити на фруктозу. Як відомо, вона має низький глікемічний індекс. Якщо у рецепті 300 г цукру, фруктози візьміть близько 130 г чи до вашого смаку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 17:09:07