Львівський портал

На Львівщині лікар військового госпіталю вимагав хабар у пораненого за продовження лікування

Посадовець клінічного госпіталю на Львівщині вимагав хабар у військового за можливість продовжити лікування. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, підозрюваний вимагав гроші від пацієнта-військового за можливість подальшого лікування на стаціонарі. Таку «послугу» оцінив у 15 тисяч гривень – по одній тисячі за день перебування у медзакладі.

Як уточнили в СБУ у Львівській області, 35-річний начальник служби однієї з військових частини обіцяв військовозобов’язаному забезпечити бронювання.

Гарантував, що має вплив на колег із ТЦК та СП і в короткий термін підготує ухилянту необхідний пакет «документів» аби останній мав змогу уникнути мобілізації. За таку «послугу» він просив 8 тисяч доларів США.

Інший фігурант – 37-річний посадовець військово-медичного клінічного центру, торгував фіктивними довідками із недостовірними діагнозами про непридатність до служби та звільнення за станом здоров’я.

Вартість пакету таких «документів» становила $10 тисяч США за одну особу.  Оперативники задокументували одержання зловмисником першої частини траншу – 15 тисяч гривень.

Крім цього, після кількох етапів лікування «за окрему плату» він мав забезпечити видачу медичних довідок про стан здоров’я, які б слугували підставою для звільнення зі служби у армії.

Після отримання грошей посадовця затримали.

Правоохоронці затримали посадовця під час отримання першої частини хабара – 15 тисяч гривень. Йому повідомлено про підозру Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідчі дії тривають, щоб встановити інших можливих учасників схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-25 15:19:39