Україна і світ

Коли в Україні очікується перший сніг: синоптики дали прогноз погоди на тиждень

Фото: Pixabay

В Україні продовжує панувати поле підвищеного тиску, тому істотних змін погоди найближчим часом не передбачається.

Про це у коментарі Фактам ICTV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Погода в Україні

Через панування поля підвищеного тиску, у більшості областей буде зберігатися й отримуватися погода без опадів. Хіба що вдень 28 жовтня у східних областях пройде невеликий дощ. І така ситуація буде до початку листопада.

Щодо температури, то зараз у більшості областей температура вночі становить +3-8°C. А впродовж вихідних на сході країни, а також найближча ніч у західних, Житомирській і Вінницькій областях може бути від +2°C до -2°C.

– Тобто нічна температура зараз залежить від хмарності. Там, де більше прояснень, температура знизиться до вже морозу, невеличкого морозу. Але в денні години впродовж вихідних 26-27 жовтня температура буде зберігатися в межах +9-15°C, – розповіла Наталя Птуха.

З понеділка на заході та південному заході країни буде навіть до +18°C.

Якщо говорити про 29-30 жовтня, то там також без опадів і температура буде триматися тих самих показників.

У четвер, 31 жовтня, буде короткотривала зміна синоптичних процесів: через східні та північно-східні області може пройти атмосферний фронт з опадами. Але вже в п’ятницю в Україні знову переважатиме поле високого тиску, тому опадів не передбачається.

– На наступні вихідні можуть надходити атмосферні фронти з північного заходу. Вони будуть охоплювати більшу площу території, тому зниження температури буде більш відчутне, – наголосила Наталя Птуха.

Та варто зауважити, що довгострокові прогнози погоди на понад 10 днів можуть змінюватися, тому впродовж тижня Укргідрометцентр буде уточнювати ситуацію.

Прогноз погоди в Україні на 26 жовтня

pixabay

Здебільшого прогнозується мінлива хмарність, без опадів.

Вночі та вранці у більшості районів Правобережжя та місцями на північному сході країни буде туман, видимість становитиме 200-500 м. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі +3-8°C, у західних, Житомирській, Вінницькій та східних областях очікується від +3°C до -2°C; вдень +9-14°C, на Прикарпатті та Закарпатті прогнозується до +18°C.

Погода на 27-28 жовтня

Також прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Лише вдень 28 жовтня у східних областях України очікується невеликий дощ. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі коливатиметься в межах +3-8.

27 жовтня на сході України вночі буде холодно – від +3°C до +2°C; вдень +10-15°C, у західних та південно-західних областях країни температура повітря прогріється до +14-19°C.

Прогноз погоди на 29-30 жовтня

На більшій частині території країни без опадів, лише 29 жовтня у східних областях місцями прогнозується невеликий дощ. Температура вночі становитиме +3-9°C, а 30 жовтня у східних та північно-східних областях +1-6°C; вдень +10-15°C, 29 жовтня у південній частині країни буде ще доволі тепло – від +13°C до +18°C.

Консультативний прогноз погоди на 31 жовтня – 4 листопада

pixabay

31 жовтня – 1 листопада в Україні переважатиме тепла без опадів погода: вночі температурні показники становитимуть +3-9, вдень +10-16.

2-3 листопада у західних, північних, місцями центральних областях країни очікується невеликий дощ. 3 листопада дощитиме з переходом у мокрий сніг. А 4 листопада на більшій частині території України прогнозується невеликий мокрий сніг, на півдні з дощем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Далі йтиме поступове зниження температури вночі від 0 до -5, а вдень до +1-6. На півдні країни вночі прогнозується +1-7, а вдень +4-9.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 08:00:22